Eerste speeldag aspiranten afgerond

De eerste speeldag voor de Halve Finale NK Aspiranten 2014 zit erop. In Den Helder, Eindhoven en op Urk werd gestreden om een goede uitgangspositie voor de tweede speeldag.

Na de eerste speeldag beginnen de kanshebbers op plaatsing voor de finale zich voor een groot deel al duidelijk af te tekenen.

In Den Helder gaat Mitchel Mensinga aan de leiding met 10/5, op de voet gevolgd door Wouter Morssink met 9/5. De derde plaats wordt daar bezet door de laatstejaars pupil Dirk Vet die knap remise wist te houden tegen Wouter Morssink.

In Eindhoven gaan Jitse Slump en Thijs Verboon met 10/5 gezamenlijk aan de leiding, gevolgd door Thijs Vreugdenhil op 2 punten daarachter. Jitse heeft echter nog geen dummy gehad en beide andere heren wel.

Op Urk spelen twee groepen:
Bij groep A gaan Wouter Wolff en Jorne Huiting, de regerend Pupillenkampioen samen aan de leiding met 7/4. Laatstejaars aspirant en Fries Kampioen Jesse de Boer volgt op 1 punt achterstand.

Bij groep B voert Arie van der Knaap de lijst aan met 10/5. Direct daarachter Nick Waterink, Vincent Houtjes en René Emmaneel met 8/5. De eerste drie wacht echter nog een dummyronde, die René al gehad heeft.

Per locatie gaan 2 spelers door naar de finale. Op zaterdag 15 maart zal dus nog de nodige strijd geleverd gaan worden.

De finale wordt gespeeld van 7 t/m 12 juli in Bunschoten, thuishaven van Lucas Veldhuizen, die met een 7e plaats in groep A op Urk niet meer tot de kanshebbers voor plaatsing lijkt te behoren.
    

Toegevoegd op: 09-03-2014 14:04 door locatiebeheerder Urk

08-03-2014

Aspiranten Algemeen
Den Helder, Urk en EindhovenAanvang: 10:00 uur

Tom Knapen

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Den Helder   - Urk   - Eindhoven  
 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl