Verslag dag 1 Hoogblokland

Alex ongeslagen in Hoogblokland

Dag 1 van de halve finale pupillen is gespeeld. Vijftien deelnemers, veelal uit de Alblasserwaard, streden samen met de ervaren spelers Alex en Jasmina, om plaatsing voor de finale in Huissen in de eerste week van mei.

Alex maakte zijn favorietenrol volledig waar. Vier keer de volle winst. Tegen Olivier ging het niet vanzelf. Olivier dacht even een vrije loop naar dam te hebben, maar door een slimmigheidje van Alex ging die vlieger niet op.

Alex zal naar alle waarschijnlijk op 18 maart deze groep winnend afsluiten. Over wie met hem mee naar de finale gaan is nog niets beslist.

Met een zekere spanning werden om twaalf uur de plaatsen achter de borden ingenomen. Meedoen aan de halve finale met plaatsingsrechten voor de finale is toch wel anders dan een toernooi om de regiocup of een vakantietoernooi spelen. Dat deze toernooien een goede basis waren voor deze halve finale bleek al snel. Pas na een half uur kon de eerste winst genoteerd worden. Bijna een uur later kon Jasmina de felicitaties van Sven in ontvangst nemen.

De volgende 3 ronden lag het tempo iets hoger. Net binnen het uur waren alle beslissingen gevallen.

In de 4e ronde speelde de top-8 tegen elkaar. Alex had al snel beslissend voordeel tegen Jasmina. De andere 3 partijen gingen lang gelijk op. Niemand wilde eigenlijk verliezen. Vandaar 3 terechte remises tussen Pepijn en Thijs, RafaŽl en Sven en Olivier en Thomas.

Op 18 maart valt de beslissing. Zelfs de spelers die nu 2 punten hebben verzameld zijn nog niet geheel kansloos.

Toegevoegd op: 05-03-2023 15:35 door locatiebeheerder Hoogblokland

04-03-2023

Pupillen Algemeen


Hoogblokland en Wageneningen

Aanvang: 11:45 uur

Alex Poliakov

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -    - Hoogblokland   - Wageningen  
 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl