Finalisten NK aspiranten 2018 bekend!

Op 7 april vond de spannende slotdag plaats van de Halve Finale Aspiranten 2018. In Baarn, Groningen en Huissen werd door in totaal 25 jeugdspelers gespeeld voor negen plaatsen op de finale van het Nederlands kampioenschap. De negen gelukkigen gaan, samen met regerend kampioen Machiel Weistra, van 9 tot en met 14 juli in Doetinchem strijden om de nationale aspirantentitel.

In de Halve Finale in Baarn namen Berke Yiğittürk, Simon Harmsma en Ákosh Kardos van meet af aan afstand van de rest van het deelnemersveld. Na de eerste speeldag op 31 maart was het vooral de vraag hoe het trio de podiumplaatsen zou gaan verdelen. Berke, Nederlands aspirantenkampioen in 2016, wist in het onderlinge duel met Simon af te rekenen, maar in de eerste ronde van de tweede speeldag boekte Simon een overwinning op Ákosh. Nadat het spannende treffen tussen Ákosh en Berke in gelijkspel eindigde, wist Berke uiteindelijk de groep op zijn naam te schrijven. Simon, de regerend Nederlands kampioen pupillen, eindigde als tweede en Ákosh als derde.

Na de eerste speeldag in Groningen gingen Rudi van Velzen en Roland Kreeft aan kop, maar met nog vier rondes te gaan, kon er nog een hoop gebeuren. Beide spelers wonnen echter hun eerste partij op de tweede speeldag, waarna ze in een onderling duel mochten uitvechten wie zich groepswinnaar mocht noemen. Roland, nog maar pupil, won dit duel en de twee partijen daarna. Roland won daarmee overtuigend de groep. Rudi eiste het zilver voor zich op, terwijl het brons (en daarmee het derde NK-ticket) werd gegrepen door Wouter Sosef. 

De Halve Finale in Huissen werd overtuigend gewonnen door de Limburgse Darja Koullen, die in november nog op het WK jeugddammen een zilveren medaille bemachtigde bij de aspiranten meisjes. De strijd om de tweede plaats ging tussen Tom Rinner, speler van de Doetinchemse NK-organisatie, en pupil Emre Hageman. Na de laatste speelronde bleken Tom en Emre gelijk te zijn geëindigd, dus een barrage moest uitmaken wie het zilver op mocht eisen. In de eerste barragepartij sleepte Tom ondanks een schijf achterstand net een punt uit het vuur, waarna hij in het eindspel van de tweede partij winnend toesloeg. 

Foto: de Top 3 in Groningen met v.l.n.r. Wouter Sosef, Roland Kreeft en Rudi van Velzen. Fotograaf: Facebook Roland Damt

Toegevoegd op: 07-04-2018 22:30 door Jeugdcommissie

31-03-2018

Aspiranten Algemeen
Aanvang: 10:00 uur

Gregory de Vries

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Groningen   - Baarn   - Huissen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl