Jeugddammen.com
Het laatste nieuws
Alexei Ovsyanko klasse apart
Alexei Ovsyanko van Brainsport Eindhoven heeft het Open NK dammen voor Benjamins 2018 bij de jongens met overmacht gewonnen. Alexei won al zijn 9 wedstrijden en bleef clubgenoot Alex Poliakov drie punten voor. Twee punten achter Alex veroverde Siebe Kortleven van HDC Hoogeveen de derde plaats.

NK Benjamins Jongens (2018)


Emre Hageman: ‘Ik ben verdiend kampioen’
Het gebeurde in december 2016 in het Haagse Marriott Hotel tijdens de presentatie van de WK-dammatch tussen Roel Boomstra en Jan Groenendijk. Technisch directeur Johan Krajenbrink van de KNDB toonde de verzamelde hoogwaardigheidsbekleders op een groot demonstratiebord de schoonheid van het damspel. Een elfjarig jongetje stak zijn vinger op en vroeg of hij ook een zelfgemaakt probleem mocht laten zien. Met enige hulp van Boomstra lukte het hem de juiste stand te reproduceren waarna hij de oplossing zet voor zet aan het volk openbaarde.

NK Pupillen (2018)


Yneke Goerres: dammen én schaatsen
Ze had even vijf minuten nodig om de nederlaag tegen Ivar Smijers te verwerken. Daarna ging Yneke Goerres, zoals het een nuchtere Friezin betaamt, in Ontmoetingscentrum Morgenstond over tot de orde van de dag. Ze haalde haar schouders op, vond het ‘jammer’ en beet gretig in een broodje kaas. Vertelde dat ze soms wel en soms niet tevreden is over haar partijen maar dat ze in tegenstelling tot sommige andere deelnemers aan het NK pupillen geen traan om een verliespartij zal laten. ‘Ze is niet zo fanatiek als ik’ , glimlacht moeder Amarins.

NK Pupillen (2018)


Contact

Contact de jeugdcommissie

 t.a.v. Jeugdcommissie
 t.a.v. Webmaster